Arap Sabunu Saç Boyasını Akıtır Mı?

Arap sabunu ile saç açma yöntemi bazı kuaförler tarafından kullanılmaktadır. Bu doğrultuda söylenebilir ki evet, saç renginizi bu yöntemle açabilirsiniz. Saçlarınızı boyadıktan sonra, saçınızın beklediğiniz renkten daha koyu olması halinde, saç renginizi eğer bir kaç ton daha açık renkte görmek istiyorsanız arap sabununu kullanarak bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Saçınızı bir hafta arayla 2-3 kez arap sabunuyla yıkayarak saçınızın rengini zaman içerisinde açabilirsiniz. Yıkama esnasında boyanın aktığını gözlerinizle göreceksiniz. 1 ay boyunca uygulanması durumunda saçınız olduğundan daha açık görünmeye başlayacaktır. Saçınız böylelikle açılacak ve istenilen kıvama gelecektir.

Arap Sabununun Saça Herhangi Bir Zararı Var Mı?

Arap sabunuyla yıkanan saçlar kötü kokmaktadır. Arap sabunuyla yıkanılan saçın kuruma olasılığı vardır. Bukleleriniz varsa ve bu bukleler kayboluyorsa ancak saçınızı kremli bir şampuanla yıkayarak ya da saç kremi kullanarak bu olumsuz durumları ortadan kaldırabilirsiniz. Saçınıza bakım maskesi uygulayarak da eski haline getirmeniz mümkün olabilir.

Saçınızı aran sabunuyla yıkadıktan sonra köpük ya da jöle gibi ürünler kullanarak şekil vermeye çalışmamalısınız. Bu şekilde saçlarınız yapış yapış bir hal alabilir. Aynı zamanda saçlarınızı çok fazla sertleştireceğinden saçınızı tarayamazsınız.

Arap sabununun bilinen zararları arasında saç derisindeki yağı alma, saçı kötü kokutma, saça zarar verme problemleridir. Ayrıca bunlara ek olarak bazı kişilerin kepek ve saç dökülme şikayetleri ile doktorlara başvurduğu da olmuştur.

Arap Sabunu Saç Boyasını Akıtır Mı?

Temizlik İçin de Arap Sabunu

Arap sabununu bazı kadınlar ev temizliği için kullanır. Örneğin lavabonun iç kısmında oluşan bir gri leke üzerine Arap sabunu kullanıldığında o leke çıkar. Kimyasal maddeleri içerisinde barındırdığı söylenen bu sabun, yıllardır birçok farklı amaçla kullanılmaktadır. Kadınlar, saç rengini açmak için son zamanlarda sık sık bu yönteme başvuruyor. Bu sabunların içerisinde, kimyasal maddelerin olup olmadığı bir muamma olsa da temizlik ürünü olarak kullanılabilmesi bile saç için uygun olup olmadığı konusunda şüphe yaratmaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top