Gebelikte annenin beslenmesi bebek açısından son derece önemlidir. Anne aldığı besini yavrusuna yolladığı için beslenmesine çok dikkat etmesi gereklidir. Beslenirken çok aşırıya kaçmamalı ve canı ne çekiyorsa yemelidir. Hamilelikte meyve vitamin bakımından bebeğe güç deposudur. Bebeğin sağlık açısından dış etmenlere karşı kalkanıdır. Peki, Nasıl Besleneceğiz? Yemek: Düzenli yemek yemek bebeğinizi çok rahatlatacaktır. Tabi ki yemek yerken her öğün yeyip azar azar yemekte önemlidir. Yemek yerken midenizi karıştırmayın. Gebelik döneminde en fazla 15-17 kilo alacaksınız. Bu moral düşüklüğüne neden olmasın çünkü moral bebeğiniz için çok önemlidir.
Protein: Gebelikte protein gereksinimi bebeğin sağlam vücuda sahip olmasına yol açar. Bu protein gereksinimini; Kırmızı ya da beyaz et, fasulye, mercimek gibi protein bakımından zengin yiyecekler tavsiye edilir. Bu yiyecekleri eşit şekilde yemek son derece önemlidir.
İpuçları
1-Öğünleriniz az ve protein bakımından zengin olmalıdır. Çok fazla aç da kalmayın çok da yemeyin.
2-Aldığınız besinlerinin taze olmasına önem verin konserve yiyeceklerden de biraz uzak durun. Konserve yiyecekler size ve bebeğinize zarar verebilir.
3-Yemek yerken çeşitliliğe önem verin. Bir besinden değil de birçok besinden azar azar yiyebilirsiniz. Bu şekilde beslenmeniz çok yararlı olacaktır.
4-Beslenmede suyu asla unutmayınız. Su sizin için son derece önemli olsun. Su bebeğinizin temel kaynaklarındandır. En az 2 litre su için. İçtiğiniz suyu fazla hissederseniz biraz daha devam ettirin sonra bırakın. Su içmede bıkmayın.
5-Çiğ ve pişmemiş yiyeceklere fazla yaklaşmayın. Zira karnınızda kurt üreyebilir. Bu bebeğinize zararlı olabilir.
6-Haplarınıza dikkat edin ne çok alın ne de bırakın. Doktor yazmadıkça antibiyotik asla ama asla içmeyin. Bu bebeğinizin düşmesine bile yol açabilir.
7-Spor yapmanız sizi rahatlatacaktır. Spor yaparak bebeğinizin sağlıklı olmasına daha da yardımcı olabilirsiniz. Hem düzenli yiyip hem de spor yapan kişilerde doğan bebekler çok zeki olduğu söylenmektedir.