Hamilelik Sürecinde Merak Edilen 8 Soru ve Cevabı

Hamilelik Sürecinde Merak Edilen 8 Soru ve Cevabı bu yazımızda. Annelik duygusunu ilk kez yaşayacak olan kadınlar için bu süreç, bir telaşla geçer ve anne adaylarının aklında birçok soru dolaşır. Yemek yemekten, doğum şekline, yapılacak olan testler gibi yeni anne adaylarının merak ettiği birçok soru var.

Hamilelikte en çok akla takılan sorular;

1- Doğum kiloları nasıl verilir?

Doğum sonrasında yaklaşık 4-5 kg kendiliğinden gider ve vücut 6 ay ile 1 yıl arasında eski haline dönmeye başlar. Emzirme döneminde ise sütün artması için tatlı yerine bol bol sıvı tüketilmesi gerekir. Doğum öncesi değil, asıl emzirme döneminde alınan kilolar zor verilir.

2- Hamileyken alınması gereken vitaminler nelerdir?

Hamile bir kişi doktor kontrolünde folik asit almaya başlamalıdır. Bu vitamin, hem bebeği sakatlıklardan korur, hem de annenin kan yapımında rol oynar. Hamilelik ilerledikçe annenin demir ihtiyacı da artar, bu sebepten dolayı demir takviyesi verilir. Saç dökülme problemleri de yaşanır. Ayrıca kalsiyum, magnezyum ve omega-3 de doktorun kontrolünde kullanılmalıdır.Hamilelik Sürecinde Merak Edilen 8 Soru ve Cevabı

3- Hamileyken ilaç kullanılır mı?

Hipertansiyon, epilepsi ve romatizma gibi kronik hastalıkları olan anne adayı sürekli kullanması gereken ilaçları ve gün içinde kaç sefer kullanacağını doktorlarına danışmalıdır. Ayrıca anne adayının ağrı kesici kullanımı da doktor kontrolünde gerçekleştirilmelidir.

4- Gebelikte bebeğin hareketleri ne zaman hissedilir?

İlk gebelikte çoğunlukla 18. haftadan sonra bebeğin hareketleri hissedilir. İlk hareketler seyirme gibi olduğundan belli olmayabilir, ancak bebek büyüdükçe daha da belirgin olur. Annenin yorulması, sıkıntılı ortamlarda bulunması ya da besin atlaması bebeğin hareketlerinin az algılanmasına neden olur.

5- Fiziksel aktivite yapabilir miyim?

Hamilelikte ilk 3 aydan sonra düşme ve çarpma riski olmayan; yürüyüşe çıkma, yüzme, hamilelik yogası ve pilates gibi egzersizler haftada 3 gün yapılabilir. Hareketli olan anne adaylarının

6- Seyahate çıkabilir miyim?

Normal düzeninde giden herhangi bir tıbbi sorunun olmadığı gebeliklerde 34. haftaya kadar seyahatte bir sakınca bulunmaz.

7- Doğum şekline nasıl karar verilir?

Doğum yöntemi, anne ve bebeğinin yapısına göre belirlenir.

8- İkinci bebek en uygun ne zaman planlanmalı?

İkinci bebek için uygun zaman anne ve babaya bağlıdır. Ancak annenin eski kilosuna ve vücuttaki vitamin açığının kapanması gerekir. Genellikle ilk bebeğin 2 yaşını doldurmuş olması önerilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top