Liposuction Hakkında Her Şey

Hasta olan bireylerin yani fazla kilosu olan kişilerin ameliyat yöntemiyle vücuttaki yağların alınmasına denir. Hastaların diyetle veya sporla veremeyen yağ birikimini gidermemesi sonucunda son aşamadaki tedavi yöntemidir. Çenenin alt kısmı, yanak kısmında, kollarda, karında, baldırda, kalçada, bacak ve ayak bilekleri gibi alanlarda yağ birikintisi alınabilir. Hasta bireyler için vücuttaki yağ birikimi, yani şişmanlık güzellik olarak her zaman başa bela olarak görülmektedir. Hastalarda fazla yağ birikimi olduğunda bazı sarkıklar meydana çıkmakta olup bununda ameliyat yöntemiyle çıkartılması ile hastaların fazlasıyla rahatlamasına ve istedikleri ihtiyaçları kolaylıkla sağlayabilmeleri için yapılan tedavi yöntemidir.

Liposuction dediğimiz tedavi yöntemi günümüzde karındaki yağ bezlerini gidermek de denilebilir ve bu tedavi yöntemi hastaların estetik amaçları için yapılan tedavi yöntemidir de diyebiliriz.Liposuction Hakkında Her Şey

Liposuction Ameliyatı ile İlgili Bilgiler

Operasyon, hastane koşullarında ameliyathane de ve anestezi uzman ekipleriyle birlikte yapılmaktadır. Hastanın durumuna göre iki çeşit anestezi yöntemi tercih edilir. Geniş alanlar için genel anestezi uygulanmak zorundadır daha küçük daha sınırlı alan için ise lokal anestezi uygulanmak zorundadır. Ameliyat ortalama olarak 11-12 saat sürmektedir. Liposuction ameliyatında sert ve çok olan yağ olan alanlarda, özel bir sıvı enjeksiyonla verilip şişirilir.

Hastanın şişirilen bölgesi yakınına birkaç mm kesiler yapılır ve kesiler den sonra hastanın tedavi durumuna göre 26 mm çapındaki KANÜL denilen metal boru parçası derinin alt kısmı tabakasına sokulmaktadır ve kanüller şeffaf plastik hortumlarla vakum cihazına bağlanmaktadır. Vakum cihazı çalıştırıldıktan sonra kanüller yağ bezinin biriktiği alanı uygun ölçülerle hareket ettirerek fazla yağ bezlerin gidermesini sağlamaktadır. Vakum cihazı ile yağların gidermesi işlemi bitene kadar istenilen yağların giderilmesine kadar sürekli olarak çalıştırılır. Son dönemlerde ise teknoloji geliştikçe çıkartılan ultrason enerji kaynağından yararlanmaya çalışılmaktadır. Bu enerjiyle yağ dokuları ultrason enerjisi ile parçalanır ve vakumla alınır.

Operasyonun bitmesinde ise hastaya göre korse giydirilmektedir. Hasta korsayı 36 hafta boyunca giymeye devam edecektir. Hastanın durumuna göre 24 saat içinde çıkıp çıkmayacağı belirlenir. Ameliyattan sonra hasta rahatlamaktadır ve ağrısı çok fazla olmayacaktır ve ağrılarda ilaç tedavisiyle giderilecektir. Hastanın operasyon yapıldığı alanda bazı morlukların olması normaldir, şişlik yanma gibi durumlarda normal olarak karşılanacaktır ve zamanla bu şikâyetler giderilecektir. Hasta ameliyattan sonra korsayı bazı zamanlarda çıkartıp el ile dairesel şekilde masaj yapması önerilmektedir. Ameliyattan sonraki yara dikiş izleri ise ortalama 2 yıl içerisinde gidecektir. Hasta düzenli olarak kontrole gelmesi gerekmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top